JCI Eemland 40 jaar 'Learning by doing'

Contactgegevens

Postbus 237
3800 AE Amersfoort
E: secretaris@jci-eemland.nl


Recente activiteiten

Bertolt Daems bezoekt op 28 februari JCI Eemland, JCI Heuvelrug en JCI Het Gooi

De JCI Wereldpresident van 2012 Bertolt Daems komt naar JCI Eemland, JCI Heuvelrug en JCI Het Gooi om samen met ons te brainstormen over de toekomst van JCI en die van onze eigen kamers. En jij bent van harte uitgenodigd!

Bertolt komt zijn ervaringen met verschillende JCI projecten over de hele wereld met ons delen en hij wil graag in discussie over waar we als JCI in de toekomst naar toe willen. Waar ligt die stip op de horizon voor JCI Nederland en waar voor JCI Eemland, Heuvelrug en Het Gooi?

Bekijk ook Bertolt zijn Farewell Message na een jaar vol reizen en ervaring op You Tube.

Frank Buijs nieuwe voorzitter JCI Nederland

"JCI Nederland is 55 jaar geleden opgericht om onszelf en de wereld om ons heen te verbeteren en eblijvende positieve verandering te creëren. De komende jaren richten we ons nog meer op de kernactiviteit persoonlijke ontwikkeling voor jonge, ondernemende generaties binnen een steeds groter wordend zakelijk netwerk. Bij zoveel maatschappelijke problemen en discussies maken we als JCI een positief verschil", Aldus Frank.

Visie in actie / Beste Kamervoorzitter award

Onze eigen Sander Slootmaker wordt Beste Kamervoorzitter gekroond voor zijn leiderschapskwaliteiten die hij op onnavolgbare wijze heeft vormgegeven als voorzitter 2012 onder het motto "Ons Kent Ons".

Hij heeft zich in zijn jaar als Kamervoorzitter onvermoeibaar ingezet om te zorgen dat de Kamerleden elkaar weer goed leerden kennen en om de onderlinge banden te versterken en daarmee ook de Kamer levendiger, betrokkenenr, activer en stimulerender te maken.

En met resultaat! de Kamer die aan het begin van 2012 voor 70% bestond uit leden die niet langer dan 1,5 jaar lid waren heeft elkaar gevonden. We zijn weer beried tijd en energie in de Kamer te steken, komen ook privé veelvuldig bij elkaar over de vloer en gaan gezamelijk naar CvA's, NC's en zelfs weer naar EC's. De aanmeldingen voor Monaco zijn een stuk hoger dan voor Braunschweig. Maar ja Sander heeft iedereen dan ook met verve overtuigd dat je echt iets gemist hebt daar.

Kort om tegenwoordig "Kent Ons Ons" weer in Eemland, met dank aan de tomeloze inzet en het onbegrenst enthousiasme van Sander.

Bestuursevent 18 augustus 2012

Wat was het warm… de mussen vielen van het dak, we konden een eitje bakken op de auto, zwoele dias latinos klanken galmden door de stad… 18 augustus was misschien wel de warmste dag in Amersfoort in 2012. Echter, dat weerhield ons jaycees er niet van om op pad te gaan tijdens het bestuursevent!

Elk jaar biedt het bestuur een event aan aan de senatoren, ereleden en (aspirant)leden van de Kamer. Dit jaar werd in het kader van ‘ons kent ons’ wat meer kennis bijgebracht over de stad die wij allen een warm hart toe dragen; Amersfoort. Het Gilde heeft een rondleiding verzorgd langs de mooiste plekjes van Amersfoort. Gevels, hofjes en mooie plekjes.. In de stad die we goed kennen bleken nog verrassend veel onontdekte plekjes.

Na de rondwandeling was het tijd voor een verfrissing en een hapje en wel bij onze gastvrije voorzitter Sander en zijn zwangere vrouw Simone thuis. De tuin was voor de gelegenheid omgetoverd  tot de perfecte locatie voor een borrel en een hapje. De hapjes(quiches, pastasalades, tapenades, gevulde bladerdeeghapjes etc) zijn door de bestuursleden gemaakt om zo ook de kookkunsten van een ieder te leren kennen. De tuin stroomde al snel vol. Er werd gelachen, gedronken en gegeten en al met al kijken we terug op een ontzettend gezellige middag en avond!   

Pubquiz

JCI Eemland had na de vergadering van maart de eer om als eerste kamer in Nederland een klein voorproefje te mogen nemen van de nieuw ontwikkelde pubquiz. Deze interactieve pubquiz staat in het teken van JCI en bevat vragen over onder andere de oprichting. Ype kwam als winnaar uit de bus en kreeg een lekker kadootje door Saskia uitgereikt.

Bedrijfspresentatie MIES architectuur

Na de ALV van februari bij Intens (waar Christi-Anne werkt) hebben we mogen genieten van een uitvoerige bedrijfspresentatie van MIES Architectuur. Met groot enthousiasme en vol passie vertelde de eigenaar van MIES architectuur over de totstandkoming van het gebouw waarin Intens gehuisvest is. Daarna volgde een presentatie van andere gebouwen die door MIES architectuur ontworpen zijn.  Al met al een leerzame, gezellige avond op een prachtige locatie!

Bestuurswissel 2012

In januari wordt tijdens de ALV het oude bestuur decharge verleend en het nieuwe bestuur wordt aangesteld. Wij bedanken Lisette (voorzitter), Christi-anne (vice-voorzitter), Irving (secretaris), Sander (commissaris commissies) en Eveline (penningmeester) voor hun tomeloze inzet in het bestuursjaar van 2011!

Sander is in oktober verkozen tot voorzitter 2012. Hij heeft het bestuur gevormd met Diewke (vicevoorzitter), Barbara (secretaris), Saksia B. (commissaris commissies) en Remy (penningmeester). Tijdens de avond wordt ook het thema voor 2012 bekend gemaakt: ONS KENT ONS!

Nieuwjaarsreceptie 2012

Een nieuw jaar betekent ook vaak een afscheid van leden die in het jaar ervoor 40 zijn geworden en daarmee ‘geknakte haan’ worden en JCI Eemland verlaten. Op zaterdag 7 januari werd traditiegetrouw de nieuwjaarsreceptie georganiseerd door drie van de ‘geknakte hanen’.

Alle (aspirant)leden, senatoren, ereleden en partners waren welkom in café Toast die voor deze gelegenheid ‘In den Geknackte Haen’ was genoemd in de vorm van neonreclame op de gevel. Een bruin café op de Hof dat voor de nieuwjaarsreceptie geheel was afgehuurd. De gastvrouwen Lisette, Heidrunn en gastheer Gerard bedienden de bar, hadden goede muziek uitgezocht en verschillende lekkere hapjes besteld. Gerard was als eerste aanwezig en dat was wel grappig omdat hij zich aan verschillende leden nog moest voorstellen alvorens afscheid van hen te nemen. Gerard is lang lid geweest. Helaas de laatste 2 jaar niet zo actief, maar Gerard is zo’n aardige jongen dat je hem dit gewoon vergeeft.

Na een terugblik op 2011 van voorzitter Lisette en het uitreiken van diverse awards (zie awards 2011 op deze pagina) kregen Gerard, Heidrunn en Lisette de ‘geknakte haan’ opgespeld. Gerard, die tien jaar lid is geweest,  haalde herinneringen op aan zijn lidmaatschap en noemde in het bijzonder het spelen van het Wereld Handelsspel in Spanje met een groepje leden. Vervolgens vertelde Heidrunn dat naast het senatorship er vele mooie herinneringen zijn aan de exact zeven jaar dat zij lid is geweest, waarbij vooral de internationale en nationale congressen speciale herinneringen zijn. Lisette, die de geknakte haan kreeg opgespeld door voorzitter 2012 Sander, is bijna 9 jaar lid geweest. Ook zij heeft goede herinneringen aan JCI Eemland en zij benadrukte nog eens dat het echt zo is dat wat je in de Kamer steekt, je ook terugkrijgt.

Na afloop heeft nog een deel van de groep de stad onveilig gemaakt…