Chocoladeletteractie altijd een succes!

Al jaren op rij organiseert JCI Eemland de chocoladeletteractie waarbij de leden zoveel mogelijk letters verkopen aan  bijvoorbeeld vrienden, familie en bedrijven. Elk jaar wordt er een goed doel gekozen waar de opbrengst van deze verkopen naar toe gaat. JCI Eemland heeft met deze actie al vele goede doelen ondersteund en natuurlijk ook een heleboel chocolade liefhebbers blij gemaakt.

Na een zeer succesvolle chocoladeletteractie in 2012 waarbij maar liefst 6.500 letters verkocht zijn, heeft JCI Eemland op maandag 10 december het Toon Hermans Huis Amersfoort een cheque overhandigd van €12.270,-! De THHA directie en aanwezige vrijwilligers waren erg verrast door de hoge opbrengst, die besteed zal worden aan bestaande en nieuwe projecten voor mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden.

SONY DSC       Choco cheque 2011

In 2011 leek de actie in eerste instantie moeizaam op gang te komen, maar toch draaide de teller door. Vele leveringen en letterlijk kilo’s chocolade verder mogen we spreken van een zeer geslaagde actie waarbij maar liefst €11.872,75 aan het toen ook door JCI NL landelijk gesteunde goede doel Stichting Pallieter geschonken kon worden. Tijdens het CvA (College van Afgevaardigden) in Den Haag in januari 2012 hebben Sander, Remy en Barbara namens JCI Eemland de cheque overhandigd.

In 2009 en 2010 ondersteunde onze chocoladeletteractie het mondiale JCI doel “Nothing but Nets”. Deze samenwerking tussen JCI en Unicef had tot doel een van de UN Milennium Goals te realiseren: Malaria de wereld uit in 2020. Elke verkochte letter stond gelijk aan 1 geïmpregneerd malaria net. Met 2326 letters in 2009 en 2560 letters in 2010 zijn er dus heel wat kinderlevens gered.

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht was het goede doel van de 2008 chocoladeletteractie. Met €9150,- heeft JCI Eemland een substantiële bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van een nieuwe website. Met behulp van deze website kunnen zieke kinderen van alle leeftijden zich voorbereiden op hun ziekenhuisopname. Ook is er heel veel informatie te vinden voor werkstukken, spreekbeurten e.d.

Met de opbrengst van de 2007 chocoladeletteractie heeft JCI Eemland een kerstdiner voor alleenstaande ouderen in Amersfoort georganiseerd.

De acties van 2005 en 2006 waren bestemd voor een nieuwe keuken voor de Van Voorthuysenschool.