Sint Joris en de Drakenbootrace

Zaterdag 29 juni 2024 is het zover: de terugkeer van de populaire JCI Drakenbootrace! Een sportief evenement in de Eemhaven in Amersfoort door velen gemist en nu weer springlevend. Wij zijn blij en trots om in het Chinese jaar van de Draak het thema “Joris en de Drakenbootrace” te omarmen, een spectaculaire dag vol watersport, teambuilding en gezelligheid voor jong en oud. Wil je deelnemen, het evenement sponsoren of bezoeken? Kijk dan op deze pagina voor de mogelijkheden!

 

Programma Drakenbootrace

 

11:30 Ontvangst van vrienden- en netwerksponsoren met lunch
12:00 Ontvangst overige deelnemers
13:00 Startschot door Bizzey, gevolgd door de races
15:30 Finale race
16:30 Uitreiking cheque Stichting Weekje Weg


Nieuws: Hiphop artiest Bizzey opent Sint Joris en de Drakenbootrace

Niemand minder dan Bizzey zal zaterdag 29 juni het eerste startschot geven van Sint Joris en de Drakenbootrace, het evenement in Amersfoort waarbij zoveel mogelijk geld wordt opgehaald voor Stichting Weekje Weg. Bizzey, bekend van diverse top 40 hits, gaat momenteel al viraal op TikTok met zijn nieuwe single 'Weekend' dat binnenkort uitkomt.

Elk team, bestaande uit acht peddelaars en één aanvoerder die met een grote trom de maat bepaalt, vaart over een afstand van 200 meter. De beste teams gaan door naar de finale reeks. Het samenspel van de peddelaars, met de trommelaar die het ritme bepaalt, is cruciaal voor de snelheid. Dit maakt drakenbootvaren tot een echte teamsport! De uiteindelijke winnaars nemen de felbegeerde wisselbokaal mee naar huis, samen met eeuwige roem.

 

Strijden voor kansarme gezinnen

De opbrengst van de Sint Joris en de Drakenbootrace zal ten goede komen aan Stichting Weekje Weg. Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Steeds meer jonge gezinnen leven in armoede, waardoor sociale uitsluiting en beperking van participatie en zelfredzaamheid op de loer liggen. De kinderen van deze gezinnen zien elk jaar hun vriendjes op zomervakantie gaan, terwijl zij zelf thuis blijven. weken lang thuis, want er is ook geen geld voor zwembad of ander uitstapje. En als ze terugkomen op school dan zijn zij diegenen zonder mooi vakantieverhaal. Gelukkig kan Stichting Weekje Weg deze gezinnen, mede dankzij de steun van deelnemende gemeenten, fondsen, donateurs en een enthousiast team van vrijwilligers, toch laten genieten van een echte vakantie in de zomer.

Strijd ook mee voor het goede doel!

Meld je team aan voor de ultieme uitdaging op het water: Sint Joris en de Drakenbootrace! Ervaar de kracht van teamwork en doorzettingsvermogen terwijl je strijdt voor de overwinning en het goede doel! Laat deze kans niet aan je voorbijgaan om onvergetelijke herinneringen te creëren! Om het evenement toegankelijk te maken voor buurt- en verenigingsteams is er tot 1 mei 2024 een beperkt aantal van zes boten al beschikbaar voor een prijs van slechts € 295 ,-. Wil je kans maken op één van deze boten? Meld je dan zo snel mogelijk aan want op=op.

Netwerksponsoren

Vriendensponsoren

Ook deze organisaties dragen bij aan het succes van de drakenbootrace!

Verenigingen
 • Ronde Tafel
 • Rotary Young Ambition
 • Federatiebestuur JCI Nederland
 • Lions Amersfoort
 • Masters of Business
 • Oud JCI leden
Overige partners van de Drakenbootrace
 • Saskia Krijnen – Fotostudio Sas – Professionele fotografie tijdens de Drakenbootrace!
 • Ron Moest’l – PMS Ontwerp – Vormgeving van het programmaboekje voor de Drakenbootrace
 • Ralph Ratterman – Repro Baarn – Drukwerk van het programmaboekje
 • Bekir Ozer – Ozer Montage – full service aannemer in Amersfoort en omstreken.
 • Uttien & Vermeer – Praktijk voor fysio- en manuele therapie.
 • Restaurant Rozey Eemhaven

Sponsor en deelname pakketten

Verhoog de merkzichtbaarheid van uw bedrijf met unieke sponsormogelijkheden tijdens onze drakenbootrace. Uw bedrijfslogo schittert op onze uitingen op de dag zelf, van spandoeken op het terrein tot vermelding online. Daarnaast bieden we naamsvermelding via de geluidsinstallatie, gegarandeerd een aantal keer per uur. Ontdek de voordelen van onze drie standaard sponsorpakketten en wordt vandaag nog sponsor.

Deelname met team 9 personen
Startschot
Branche-exclusiviteit
Promotiestand
Reclame uitingen in overleg
Evenementnaam: “De (sponsornaam) Joris en de Drakenbootrace”
Exclusieve deelnemers lunch (incl. drankjes)
Groot logo op website
Naamsvermelding over geluidsinstallatie (4x per uur)

Deelname met team 9 personen
Diverse logo uitingen
Middel logo op uitingen op dag
Deelnemerslunch (incl. drankjes)
Middel logo op website
Naamsvermelding over geluidsinstallatie (2x per uur)

Deelname met team 9 personen
Klein logo op website
Deelnemerslunch (incl. drankjes)
Naamsvermelding over geluidsinstallatie (1x per uur)

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers moet een drakenboot team bevatten?

Een drakenboot team bevat 6 tot 8 roeiers en een trommelaar.

Hebben we een vaarbewijs of stuurervaring nodig om mee te doen?

Nee, een vaarbewijs of stuurervaring is als deelnemend team niet nodig. Er staat altijd een instructeur van Dragon Events achter op de drakenboot aan het stuur.

Hoe borgen jullie de veiligheid van de deelnemers?

Het dragen van zwemvesten is verplicht. Daarnaast krijgen alle deelnemers een veiligheidsinstructie en is er altijd een ervaren instructeur van Dragon Events aanwezig. Op het water is de reddingsbrigade aanwezig om de veiligheid van alle deelnemers te borgen en op de kant zal er een EHBO post aanwezig zijn.

Waar zien we elkaar?

We zien elkaar om 11.30 uur (teamcaptains) of 12.00 uur (overige deelnemers) bij het JCI Plein aan de Eemhaven. Dat is aan de steiger naast de fietsbrug in de Eemhaven. Zie locatie-afbeelding in de bijlage.

Wat neem ik mee?

Om ervoor te zorgen dat je comfortabel en veilig kunt deelnemen, raden we je aan om de volgende spullen mee te nemen:

 • Geschikte kleding en schoenen: niet te heet en te zwaar (voor het geval je te water raakt)
 • Zonnebrandcrème
 • Een handdoek en een set droge kleding
 • Team tenue! 😎
Waar kan ik omkleden en laat ik (waardevolle) spullen?

Omkleden is mogelijk bij Rozey. Volg hiervoor de routing vanaf het JCI Plein. Houd er rekening mee dat er geen kluisjes beschikbaar zijn. Wel is er een garderobe met toezicht op het JCI Plein. Zorg ervoor dat je waardevolle spullen thuis laat, veilig achterlaat of bij je houdt. Ben je toch iets kwijtgeraakt? Zoek ons dan op bij het JCI Plein.

Hoe kunnen we ons team promoten en laten toejuichen?

Je kunt banners, vlaggen of iets soortgelijks meenemen om aan de hekken te bevestigen die bij het event zullen zijn. Een mooie manier om jullie deelname en sponsoring te laten zien! Toeschouwers en toejuichers zijn ook van harte welkom. We ontvangen ze graag op het JCI Plein en in de toeschouwerszone 🙌

Wat zijn de tijden en het programma?

Het volledige programma vind je bovenaan deze pagina en op de dag zelf in het programmaboekje. Voor nu zijn vooral de aanvang, de start van de race en lunchtijden belangrijk. Dat zijn:

 • 11:30 uur: melden teamcaptains op het JCI Plein
 • 12:00 uur – 14.00 uur: tussen twaalf en twee kun je met jouw team lunch ophalen bij Rozey. Je kunt daar lunchen of de lunch meenemen naar het JCI Plein
 • 12:00 uur: ontvangst overige deelnemers
 • 12:15 uur: veiligheidsinstructie voor alle teams
 • 12:30 uur: startschot door Bizzey en eerste drakenbootrace
 • 15:30 uur: dé finale, gevolgd door de uitreiking van de cheque aan Stichting Weekje Weg

De Drakenbootrace is verdeeld in kwartfinales, halve finales en dé finale. Er roeien nu 12 teams mee. Ken jij nog een organisatie of team die je zou willen uitnodigen? Laat ze dan snel contact opnemen. Er kunnen nog 2 teams meedoen!

Zijn er toiletten aanwezig?

Er zijn voldoende toiletten beschikbaar. Je kunt gebruik maken van de toiletten van restaurants Rozey en Bregje en nabij het JCI Plein vind je ook een dixi en een plaskruis.

Wat moet ik weten rondom veilig varen?

Veiligheid staat voorop. We verzoeken je om de Checklist Veilig Varen door te nemen, die je als deelnemer per e-mail hebt ontvangen. Volg op de dag zelf de aanwijzingen van onze organisatie en verkeersregelaars op. Voor eerste hulp staan de Reddingsbrigade Amersfoort en EHBO Rode Kruis Amersfoort-Eemland.

Hoe kom ik ter plaatse?

We vragen iedereen zo veel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer naar de locatie te komen.

 • Kom je met de fiets? Er is speciaal voor deelnemers die met de fiets komen een pop-up fietsenstalling tegenover het JCI Plein (zie kaartje in de bijlage). Fietsen die los bij de locatie worden geparkeerd kunnen mogelijk worden verwijderd dus zorg ervoor dat je hier gebruik van maakt. Bezoekers kunnen de fiets parkeren in een van de openbare fietsenstallingen zoals aan de Eemlaan.
 • Kom je met het openbaar vervoer? Vanaf station Amersfoort is het ongeveer 10 minuten lopen naar de Eemhaven. Het Eemplein heeft ook een bushalte.
 • Kom je met de auto? Parkeren kan in Parkeergarage Eemplein, ingang aan Eemlaan 21. Let op: vanwege de reguliere drukte van het winkelende publiek op zaterdag kan de parkeergarage vol zitten.

Sfeerimpressie vorige edities