Sint Joris en de Drakenbootrace

Zaterdag 29 juni 2024 is het zover: de terugkeer van de populaire JCI Drakenbootrace! Een sportief evenement in de Eemhaven in Amersfoort door velen gemist en nu weer springlevend. Wij zijn blij en trots om in het Chinese jaar van de Draak het thema “Joris en de Drakenbootrace” te omarmen, een spectaculaire dag vol watersport, teambuilding en gezelligheid voor jong en oud. Wil je deelnemen of dit evenement sponsoren? We zijn druk bezig met de voorbereidingen, hou deze pagina dan ook goed in de gaten!

Strijden voor kansarme gezinnen

De opbrengst van de Sint Joris en de Drakenbootrace zal ten goede komen aan Stichting Weekje Weg. Stichting Weekje Weg biedt al 40 jaar vakanties aan gezinnen die rond moeten komen van een minimuminkomen. Steeds meer jonge gezinnen leven in armoede, waardoor sociale uitsluiting en beperking van participatie en zelfredzaamheid op de loer liggen. De kinderen van deze gezinnen zien elk jaar hun vriendjes op zomervakantie gaan, terwijl zij zelf thuis blijven. weken lang thuis, want er is ook geen geld voor zwembad of ander uitstapje. En als ze terugkomen op school dan zijn zij diegenen zonder mooi vakantieverhaal.Gelukkig kan Stichting Weekje Weg deze gezinnen, mede dankzij de steun van deelnemende gemeenten, fondsen, donateurs en een enthousiast team van vrijwilligers, toch laten genieten van een echte vakantie in de zomer.

Veelgestelde vragen

Hoeveel deelnemers moet een drakenboot team bevatten?


Een drakenboot team bevat 6 tot 8 roeiers en een trommelaar.

Hebben we een vaarbewijs of stuurervaring nodig om mee te doen?


Nee, een vaarbewijs of stuurervaring is als deelnemend team niet nodig. Er staat altijd een instructeur van Dragon Events achter op de drakenboot aan het stuur.

Hoe borgen jullie de veiligheid van de deelnemers?


Het dragen van zwemvesten is verplicht. Daarnaast krijgen alle deelnemers een veiligheidsinstructie en is er altijd een ervaren instructeur van Dragon Events aanwezig. Op het water is de reddingsbrigade aanwezig om de veiligheid van alle deelnemers te borgen en op de kant zal er een EHBO post aanwezig zijn.

Sfeerimpressie vorige edities