Over JCI Eemland

Op 9 mei 1969 wordt op de bijeenkomst van het departement Amersfoort van de Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel het voornemen te komen tot een Junior Kamer in Amersfoort voor het eerst ter sprake gebracht. En op 22 mei 1969 vindt een eerste kennismakingsbijeenkomst voor geïnteresseerden plaats. 24 april 1971 wordt dit voornemen dan ook echt werkelijkheid: Junior Kamer Eemland wordt officieel geïnstalleerd als lid van de Federatie van Junior Kamers in Nederland en de Junior Chamber International.

Hoe werkt dat dan?

Onze Kamer komt maandelijks bij elkaar. Een keer per kwartaal vergaderen we op onze ALV. Daar bespreken we onze social impact evenementen, projecten en andere lopende zaken.

Tijdens de andere bijeenkomsten worden activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan onze projecten, bedrijfsbezoeken of inspiratiesessies. Ook hebben we verschillende social events zoals borrels, een jaarlijkse BBQ, evenementen rondom Pasen (de Paashaas) en Pinksteren (Kukelekulinair), het kerstdiner en een nieuwjaarsborrel.

Bij onze maandelijkse bijeenkomsten eten we vooraf graag een hapje met elkaar en drinken we na afloop vaak nog een drankje.

Waar we voor staan

Persoonlijke ontwikkeling, geïnspireerd raken, energie krijgen en impact maken zijn onze pijlers. We ontplooien verschillende activiteiten waarbij we een bijdrage leveren aan onze omgeving én onszelf ontwikkelen. Fouten maken mag, want we leren graag door te doen. Learning by doing noemen we dat.

Onderdeel van een groter geheel

JCI Eemland is een onderdeel van een groot wereldwijd netwerk: Junior Chamber International (JCI). JCI heeft als non-gouvernementele organisatie de hoogste adviesstatus bij de Verenigde Naties. Tot onze oud-leden behoren o.a. Bill Clinton en Kofi Annan.

Wordt je lid bij JCI Eemland, dan wordt je ook automatisch lid bij JCI Nederland en de overkoepelende organisatie JCI. Door JCI worden (inter)nationale evenementen georganiseerd. Deze mag je als JCI-lid bezoeken evenals het volgen van eendaagse- en meerdaagse trainingen die voor gereduceerde tarieven worden aangeboden aan alle leden van JCI. Vind je het super interessant om deze trainingen te volgen of heb je zelfs ambitie om trainer te worden binnen JCI, dit kan! Binnen onze eigen Kamer hebben we (internationale)trainers die deze weg hebben gevolgd. Zij vertellen er graag een keer meer over. Lees meer over JCI

Bestuur

Elk jaar wordt er een nieuw bestuur gekozen door de leden van onze Kamer en wordt er een thema voor dat bestuursjaar gekozen.

In de afgelopen bestuursjaren waren de thema’s:

  • Ons kent ons
  • Dromen durven delen doen
  • Gewoon DOEN en GEWOON doen
  • Samen in beweging
  • We want more

Samenwerken

Samenwerken – zowel intern als extern – vinden we leuk en altijd interessant. Verbinden met (lokale) partners om o.a. samenwerkingen op te zoeken en aan te gaan en zo onze krachten te bundelen om meer impact te genereren.