JCI pijlers toegelicht

4 pijlers van JCI-2

Business

JCI Nederland organiseert zakelijke evenementen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Je krijgt er in een keer een netwerk van circa 2500 leden bij. Lid zijn van JCI schept een band en opent deuren die anders gesloten zouden blijven.

Community
Word lid van een lokale organisatie bij jou in de buurt en verbeter de wereld met lokale, nationale en internationale projecten. Veel projecten van lokale organisaties worden gerealiseerd door daadwerkelijk de handen uit de mouwen te steken. Je bent maatschappelijk betrokken, helpt mee de wereld/lokale omgeving te verbeteren en leert over maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voorbeelden van projecten die JCI Eemland in dit kader organiseert zijn de Drakenbootrace in juni en de Chocoladeletterverkoopactie in november/december

Training
Je kunt jezelf verder ontwikkelen in nieuwe vaardigheden zoals leiderschap, coachen en/of teambuilding. Het is niet meer nodig om dure bedrijfstrainingen te volgen, JCI beschikt over goede trainers binnen de eigen organisatie die je de gelegenheid bieden om voor weinig geld veel te leren.

JCI Eemland organiseert bijvoorbeeld jaarlijks het evenement JCI@Work; een workshopmiddag over alles wat met werk te maken heeft!

Op landelijk niveau organiseert JCI onder andere de volgende trainingen: – Dutch Academy – JCI Presenter – JCI Trainer

International
JCI biedt je tevens de mogelijkheid om internationale contacten op te doen of om je internationale netwerk uit te breiden door Europese Conferenties en Wereldcongressen te bezoeken of door het vervullen van internationale functies bij JCI Nederland. Daarnaast is het ook mogelijk internationaal trainingen (o.a. German Academy, European Academy) of een opleiding tot trainer te volgen. Daarnaast kun je leren business te doen en een netwerk op te bouwen of projecten op te zetten voor goede doelen. Het bezoeken en organiseren van internationale congressen is een andere manier om je te ontwikkelen.

De mogelijkheden zijn groot, maar het allerbelangrijkste is onze overkoepelende factor FUN, want het blijft een vrijetijdsbesteding en dat moet natuurlijk wel leuk blijven!