World Cleanup Day 2019 een geslaagde dag

Na maanden voorbereiding van Team Impact van JCI Nederland en veel lokale Kamers, vond op zaterdag 21 september de World Cleanup Day plaats. In Amersfoort organiseerde JCI Eemland de World Cleanup Day samen met Matchpoint en Rotary Amersfoort Young  Ambition. Niet alleen in Nederland werden er opruimacties georganiseerd, maar wereldwijd zijn miljoenen mensen in zo’n 150 landen de straat op gegaan om afval op te ruimen.

In Amersfoort werd op 18 locaties schoongemaakt. JCI Eemland was verantwoordelijk voor de locaties Wijkcentrum Het Klokhuis, Speeltuin Rivierenwijk en het Huis van Bartels.

Wethouder Kees Kraanen verzorgde de opening van World Cleanup Day 033 bij Wijkcentrum Het Klokhuis. Naast het opruimen en mensen informeren over welk soort afval er in de natuur rondzwerft, stond op onze locaties ook trommelen op afval/afvalbakken en kunst maken van afval op het programma.

Gezamenlijk hebben we in Nederland bijna 78.000 afvalstukken opgeruimd. Dat is meer dan een verdubbeling van vorig jaar, toen zo’n 35.00 stukken zwerfvuil werden verzameld. In Amersfoort hebben er dit jaar 750 tot 800 mensen meegedaan. Dat is een mooi bericht, want dat is bijna drie keer zoveel als vorig jaar!

Naast de berichtgeving op onze eigen kanalen,  konden we dit jaar rekenen op veel media aandacht!  Lokaal stond er een artikel in De Stad Amersfoort.  Landelijk besteedde nu.nl, NOS, RTL Nieuws en Hart van Nederland aandacht aan zowel World Cleanup Day en JCI!

Mieke Korenhof, van medeorganisator JCI, is tevreden: ,,Een geslaagde dag met heerlijk weer, heel veel gemotiveerde mensen en inspirerende activiteiten.”

World Cleanup Day 033  is een mooi project dat een impact en bewustwording creëert voor een schoon Amersfoort. Laten we er samen voor zorgen dat het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval volgend jaar minstens zo succesvol wordt!

Bekijk de aftermovie van World Cleanup Day 2019!