World Cleanup Day: doe ook mee!

Over de hele wereld maken mensen op zaterdag 21 september a.s. hun stad of straat schoon. De actie is dit jaar nog groter dan vorig jaar, die niemand in Amersfoort kan missen! Op maar liefst 18 locaties in de stad wordt schoongemaakt. JCI Eemland is verantwoordelijk voor drie locaties, en daar ziet het programma er als volgt uit:

Wijkcentrum Het Klokhuis
– 13.00 opening World Cleanup Day 033 door de wethouder
– 13.15 bootcamp warming up
– Aansluitend vertrek van de optocht met de vis van afval, samen met de wethouder door de stad
– 13.30 plogging
– 15.00 trommelen op afval/afvalbakken

Speeltuin Rivierenwijk
– 11.00 trommelen op afval/afvalbakken
– 12.30 kunst maken van afval

Huis van Bartels
– 13.45 trommelen op afval/afvalbakken
– 14.30 kunst maken van afval

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je mee doen? Iedereen kan en mag meedoen! Stuur een email aan secretaris@jci-eemland.nl

Meer informatie over andere locaties in de stad en het programma? https://worldcleanupday033.nl

JCI Eemland organiseert de World Cleanup Day samen met Matchpoint en Rotary Amersfoort Young Ambition.

Waarom de World Cleanup Day?
Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro’s per jaar. Bovendien is zwerfvuil slecht voor natuur, dier en mens: het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen kleine deeltjes plastic opslaan in hun lichaam waardoor het in de voedselketen terecht komt. En vissen zien plastic aan voor voedsel en eten het op, sterven of worden ziek.

Hoe is het begonnen?
JCI Eemland is een maatschappelijk betrokken netwerkclub voor ondernemende mensen die wonen en werken in de regio Amersfoort (ook Leusden, Soest, Baarn). Leden organiseren samen sociale én maatschappelijke evenementen. In 2018 startte een groepje enthousiaste leden met de organisatie van de World Cleanup Day rond de bekende Koppelpoort in Amersfoort. Bij de voorbereidingen werden samenwerkingspartners gezocht om de impact te vergroten, die werden gevonden in Rotary Young Ambition en Matchpoint. Op 15 september 2018 organiseerde JCI Eemland een ludieke opruimactie in en rond het water bij de Koppelpoort. Tientallen mensen gingen de straat op om afval te ruimen met een mooi resultaat.