Goede dingen

Samen leuke en goede dingen doen, dat is ons bestaansrecht. Wat is goed? Maatschappelijke projecten die Amersfoort en de regio vooruitbrengen. Dat varieert van het organiseren van de lokale World Cleanup Day tot het inpakken en leveren van kerstpakketten voor voedselbank. We organiseren dit met onze kamer en in samenwerking met lokale partners en goede doelen. 

Op deze pagina vind je alle projecten van JCI Eemland.  Jaarlijks geven we samen richting aan de projecten en doelen voor het komende jaar. Wil je hier actief aan bijdragen? Of wil je ons netwerk benutten als vliegwiel voor jouw goede doel? Neem contact met ons op!  

Onze focus voor 2024

Iedere jaar halen we alles uit de kast om een megaproject te organiseren. Hieraan verbinden we een doel dat bij ons past. Waar ligt onze focus dit jaar? Lees het hieronder.

Drakenbootrace

Op 29 juni a.s. organiseren we de race in de Eemhaven. Alle gelden doneren we aan Stichting Weekje Weg! Dit doel kozen we zorgvuldig. Wij gunnen Amersfoortse minima-gezinnen ook een volledig verzorgde vakantie waarbij ze nieuwe energie krijgen om vol goede moed en opgeladen er tegenaan te kunnen. 

Lopende projecten

Naast een jaarlijks groot project zetten we onze missie voor een beter Amersfoort voort met kleinere projecten. Dat doen we als kamer, maar ook individueel. Lees hieronder meer over deze lopende projecten.

Opgeven is geen optie

Kamerlid Fennetta beklimt de eerste donderdag van juni fietsend, hardlopend of wandelend de Alpe d’Huez. De weg naar de top telt 21 bochten en is 14,5 kilometer lang. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%. Wat een bikkel! 

Waarom doet Fennetta mee? “Privé en in mijn werk zie ik hoe groot de impact van kanker op het leven kan zijn. Daarom wil ik me samen met anderen inzetten: tegen kanker, voor het leven.”

Chocoletteractie

Ieder najaar organiseert de kamer een actie waarbij chocoladeletters worden verkocht voor een goed doel. De marge op de letters wordt – na aftrek van kosten – volledig beschikbaar gesteld aan het goede doel. De afgelopen jaren is dit gedaan voor de VoorleesExpress, in 2020 is de Gelukskoffer gekozen en in 2021 is geld ingezameld voor MIND.

Alle goede dingen

We zijn als kamer superactief in het organiseren van goede dingen! Lees wat we de afgelopen jaren op touw hebben gezet. 

Corona-actie 2020

Tijdens de lockdown als gevolg van COVID-19 heeft de Kamer ouderen in de regio verrast met tulpen en kaarten. Op deze manier is getracht een steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis.

Jolien - verrassen ouderen - coronavirus