Projecten

Door de Kamer worden verschillende projecten georganiseerd. Hieronder is meer informatie over de belangrijkste opgenomen.


Sint Joris en de Drakenbootrace

Zaterdag 29 juni 2024 is het zover: Sint Joris en de Drakenbootrace! Een spectaculaire race voor het goede doel in het hart van Amersfoort


Chocoletteractie

Ieder najaar organiseert de kamer een actie waarbij chocoladeletters worden verkocht voor een goed doel. De marge op de letters wordt – na aftrek van kosten – volledig beschikbaar gesteld aan het goede doel. De afgelopen jaren is dit gedaan voor de VoorleesExpress, in 2020 is de Gelukskoffer gekozen en in 2021 is geld ingezameld voor MIND.


World Cleanup Day 2019 Het Klokhuis

World Cleanup Day

Ieder jaar is JCI Eemland mede-organisator van de World Cleanup Day in Amersfoort. Verspreid over de stad zijn er verschillende opruimacties waarbij een grote groep mensen betrokken is. In 2019 zelfs tussen de 750 en 800!


Kerstdiner Abrona

Jaarlijks organiseert de Kamer een kerstdiner bij Abrona, een 24-uurs woonvoorziening voor volwassenen met een verstandelijke beperking.


Corona-actie 2020

Tijdens de lockdown als gevolg van COVID-19 heeft de Kamer ouderen in de regio verrast met tulpen en kaarten. Op deze manier is getracht een steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis.


Wereldhandelsspel

Het Wereldhandelsspel werd ontwikkeld door het Institute of Social Studies te Den Haag onder toezicht van Nobelprijswinnar prof.dr. J. Tinbergen. Het Wereldhandelsspel is een nabootsing van de wereldeconomie, waarin de vaak uitzichtloze economische en financiële positie van ontwikkelingslanden centraal staat.