JCI Eemland reikt Social Impact Award uit aan Leusden Fit

Op 12 november jongstleden vierde JCI Eemland haar 45-jarige bestaan met een prachtig benefietgala in Stadscafé de Observant te Amersfoort. Na het 6-gangendiner werd de eerste Social Impact Award uitgereikt aan het meest kansrijke initiatief om duurzame impact te maken in onze regio: ‘Leusden Fit’. Leusden Fit heeft tot doel heeft om Leusdenaren bewust te laten worden van een gezonde leefstijl. Aan de Social Impact Award hangt een geldprijs van € 3.500 en de expertise van JCI Eemland-leden. Een leuk detail is dat de Award werd gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (Amfors).

Een dol enthousiaste Tom Röben (projectleider van Leusden Fit) nam de Award in ontvangst: “Eén van onze thema’s is ‘De waterweken op scholen’. Wat wij willen doen is aan alle kinderen een mooie Leusden Fit waterbidon geven. Want wij vinden het heel belangrijk dat kinderen in Leusden voldoende water drinken. Dus hoe mooi zal het zijn als 2400 kinderen hun bidon op tafel kunnen zetten en de hele dag water kunnen drinken.”

Uit alle inzendingen behoorden Duurzame Kerstbomen (en versieringen welke worden teruggeven aan de natuur) en Atelier Kluts (creatieve workshops ter bevordering van sociale gelijkheid en welzijn van kinderen) eveneens tot de genomineerden.