JCI Eemland verrast ouderen met tulpen en kaarten

In het weekend van 21 en 22 maart hebben een aantal leden van JCI Eemland de koppen bij elkaar gestoken en bedacht waar we juist nu, tijdens de coronacrisis, iets kunnen betekenen.

Een van onze eigen creatieve leden maakte een uniek geïllustreerd en beschreven ontwerp voor een kaartje waar er 500 van gedrukt zijn. Ook zijn er 2000 tulpen gekocht bij een lokale bloemenhandel die wel een steuntje in de rug kan gebruiken in deze rare tijd.

Binnen een aantal dagen na de eerste brainstorm zijn de tulpen en kaarten verspreid onder ouderen in verzorgingshuizen en aanleunwoningen in Amersfoort.

,,Wij zijn jonge ondernemende en maatschappelijk betrokken mensen die in de regio Eemland wonen en zo ons steentje bij proberen te dragen tijdens de coronacrisis”, zegt voorzitter Jolien van der Geugten in De Stad Amersfoort. ,,We hopen de ouderen een beetje op te fleuren met een leuke kaart en mooi bosje bloemen.”

Dit initiatief heeft ook andere leden binnen de kamer op het idee gebracht om oudere kennissen die eenzamer zijn geworden door de crisis een kaartje te sturen.

Een mooi voorbeeld van JCI Eemland op haar best!

Een overzichtje van waar de bloemen en/of kaarten heengingen:
– Woonzorgcentrum St. Jozef
– St. Pieters en Bloklands Gasthuis
– Woonzorgcentrum Mgr. Blom
– Woonzorgecentrum Nijenstede
– Zeven locaties van Lyvore
– Gezondheidscentrum Cartesius
– Woonzorgecentrum Amaris de Amerhorst
– Corona crisisteam gemeente Amersfoort