Inspiratieavond WordCleanUpDay – dinsdag 11 september

dinsdag 11 september, 19.30 uur KadECafe, Eemplein 75

Hoe groot is dat zwerfafvalprobleem nu eigenlijk? En wat doen we eraan? Een drietal sprekers schudt je wakker, confronteert je met de daadwerkelijk omvang en neemt je mee langs verrassende praktische oplossingen.

De sprekers zijn:

Wim van Rooijen van Fountainheads hij vraag ons, met prikkelende filmpjes, hoeveel plastic we nu eigenlijk verbruiken en waarom dat erg is. Joost Slagter van De Recycle Universiteit laat ons zien hoe je plastic kunt hergebruiken en Jessie Kroon. Tijdens haar presentatie vertelt Jessie van het boek en blog “Het Zero Waste Project”, alles over de zero waste lifestyle en geeft ze praktische tips die je direct toe kunt passen.

De entree is gratis, maar wilt u zich wel aanmelden op http://worldcleanupday033.nl.

Deze inspiratieavond vormt de warming up voor 15 september World Cleanup Day; Amersfoort Schoon in één dag!

 

De Eemhaven is zaterdag 15 september het startpunt voor een stadsbrede schoonmaakactie. Wethouder Kees Kraanen geeft om 10 uur het startschot voor WorldCleanUpDay033 waarna een vloot van kano’s, sloepen en ander drijvend materiaal samen met de boten van de Plastic Whale op jacht gaat naar afval. Maar ook bij winkelcentrum Emiclaer in Kattenbroek en het Kai park in Vathorst, start men om 10.00 uur met opruimen. Op land gaan we de strijd tegen zwerfafval ook aan. “Plogging” teams waaieren uit over de stad om troep op te ruimen. Al wandelend, rennend en ruimend leggen zij de verbinding met de activiteiten op en rondom de vijver bij Winkelcentrum Emiclear, het Kaipark, de grachten in Vathorst en andere locaties in de stad.

 

Met WorldCleanUpDay033 sluit Amersfoort aan bij de grootste burgeractie ooit. In 150 landen gaan miljoenen mensen tegelijkertijd aan de slag om de wereld schoner en gezonder te maken.

Locaties & activiteiten op 15 september
Overal in de stad gaan schoonmaakteams aan de slag. Veel van de activiteiten concentreren zich rondom De Eemhaven / Eemplein, Winkelcentrum Emiclaer en het Kaipark Vathorst. Op de website http://www.worldcleanupday033.nl en http://fb.me/keischoon033 zie je een groeiend overzicht van alle activiteiten.  Wil je actief meedoen op 15 september kijk dan op de site voor een overzicht van alle activiteiten. Sluit je aan bij een van de vele WorldCleanUpDay teams, op het land of op het water of begin zelf een schoonmaakactie. Samen maken we Amersfoort in een dag schoon!

Voor aanvullende informatie mbt de WorldCleanupDay033 kun je contact opnemen met:

Adith van Vuuren, telefoon: 06 17 411 575, mail: a.vanvuuren@matchpointamersfoort.nl

WordCleanUpDay033 wordt georganiseerd door Gemeente Amersfoort, Matchpoint Zinvol Zaken Doen, JCI Eemland, Rotary Young Ambition, Winkelcentrum Eemplein en WinkelCentrum Emiclaer en wordt ondersteund door tal van organisaties en inwoners in de stad. Met WorldCleanUpDay033 willen zij een bijdrage leveren aan het leefklimaat van de stad.

 Zie ook:
Web: http://www.worldcleanupday033.nl Facebook: http://fb.me/keischoon033

Twitter: #WCD033 #Keiscoon033 #WordlCleanupDay #Zwerfafval