15 september World Cleanup Day

Maak Amersfoort Schoon in één dag!

De Eemhaven is zaterdag 15 september het startpunt voor een stadsbrede schoonmaakactie. Wethouder Kees Kraanen geeft om 10 uur het startschot voor WorldCleanUpDay033 waarna een vloot van kano’s, sloepen en ander drijvend materiaal samen met de boten van de Plastic Whale op jacht gaat naar afval. Maar ook bij winkelcentrum Emiclaer in Kattenbroek en het Kai park in Vathorst, start men om 10.00 uur met opruimen. Op land gaan we de strijd tegen zwerfafval ook aan. “Plogging” teams waaieren uit over de stad om troep op te ruimen. Al wandelend, rennend en ruimend leggen zij de verbinding met de activiteiten op en rondom de vijver bij Winkelcentrum Emiclear, het Kaipark, de grachten in Vathorst en andere locaties in de stad.

Met WorldCleanUpDay033 sluit Amersfoort aan bij de grootste burgeractie ooit. In 150 landen gaan miljoenen mensen tegelijkertijd aan de slag om de wereld schoner en gezonder te maken. “Het enthousiasme in de stad is gigantisch. “Het is mooi om te zien dat ondernemers en inwoners gezamenlijk de handen uit de mouwen steken. Kanovereniging, basisscholen, scouting, hardloopclubs, winkelcentra, individuele ondernemers, vriendenclubs. Iedereen doet mee.”

Locaties & activiteiten
Overal in de stad gaan schoonmaakteams aan de slag. Veel van de activiteiten concentreren zich rondom De Eemhaven / Eemplein, Winkelcentrum Emiclaer en het Kaipark Vathorst. Op de website http://www.worldcleanupday033.nl en http://fb.me/keischoon033 zie je een groeiend overzicht van alle activiteiten.

Doe ook mee!

Kijk op http://www.worldcleanupday033.nl voor een overzicht van alle activiteiten. Sluit je aan bij een van de vele WorldCleanUpDay teams, op het land of op het water of begin zelf een schoonmaakactie bij jou in de buurt. Samen maken we Amersfoort in een dag schoon!

 

————————————————————————————————————————

WordCleanUpDay033 wordt georganiseerd door Gemeente Amersfoort, Matchpoint Zinvol Zaken Doen, JCI Eemland, Rotary Young Ambition, Winkelcentrum Eemplein en WinkelCentrum Emiclaer en wordt ondersteund door tal van organisaties en inwoners in de stad. Met WorldCleanUpDay033 willen zij een bijdrage leveren aan het leefklimaat van de stad.

 

Voor aanvullende informatie mbt de WorldCleanupDay033 kunt u contact opnemen met:

Mieke Korenhof, JCI Eemland via secretaris@jci-eemland.nl

 

Zie ook:
Web: http://www.worldcleanupday033.nl Facebook: http://fb.me/keischoon033

Twitter: #WCD033 #Keiscoon033 #WordlCleanupDay #Zwerfafval