JCI Eemland draagt bij aan het mentaal welzijn van jongeren

Op donderdag 27 januari 2022 om 20:00u reikt JCI Eemland een cheque van 6.000 euro uit aan MIND, een goed doel dat zich inzet voor mentale gezondheid. Dit fantastische bedrag is opgehaald door JCI Eemland met hun jaarlijkse verkoop van chocoladeletters. Als dank voor deze steun organiseert MIND, speciaal voor de leden van JCI Eemland, een online inkijkje in hun werk en laten de aanwezigen een deel van het succesvolle scholenprogramma ‘MIND Young Academy’ ervaren met een peer educator.

De mentale gezondheid van jongeren staat onder druk. Bijna één op de vijf middelbare scholieren heeft al eens psychische klachten ervaren. Één op de vier scholieren voelt zich wekelijks gespannen, heeft last van stemmingswisselingen en heeft moeite in slaap te vallen (HBSC, 2019) En deze aantallen zijn in de coronacrisis sterk toegenomen.

‘Aandacht voor psychische gezondheid op school zou net zo vanzelfsprekend moeten zijn als aandacht voor lichamelijke gezondheid”

MIND werkt aan een oplossing voor dit maatschappelijke probleem. Zij betrekken jongeren zelf in de oplossing d.m.v. peer education: via de MIND Young Academy worden jonge ervaringsdeskundigen op het gebied van psychische gezondheid opgeleid tot maatschappelijke leiders. Ze geven lessen op middelbare scholen en mbo’s. Via hun eigen persoonlijke verhalen breken ze het gesprek open over psychische gezondheid en wijzen de weg naar (anonieme) hulp. Inmiddels heeft MIND Young Academy al 12.500 jongeren op 75 mbo’s en middelbare scholen bereikt. 

In dit online uur deelt MIND inzichten en geven ze een inkijkje in hun werk. Ben jij ook benieuwd naar deze inzichten? Laat het weten en meld je aan via chocoladeletteractie@jci-eemland.nl. Een dag voorafgaand aan de online sessie ontvang je een Zoom-link voor deelname.